Organizațiile membre pot participa la o serie de activități care să le formeze și să le crească capacitatea în domeniile politicilor publice, advocacy şi comunicare publică.
CivilNet se adresează oricărei organizaţii nonguvernamentale care desfăşoară activităţi în domeniul sănătăţii sau protecţiei sociale.
Pe lângă șansa de a crea un adevărat impact în sănătate și protecție socială, află ce alte beneficii pot avea organizațiile membre CivilNet.
Propune soluții pentru situații din domeniul sănătății sau al protecției sociale ori spune-ți părerea despre cele aflate în transparență publică din partea autorităților publice!
Platforma este dezvoltată în cadrul unui proiect cu o valoare totală de 45.042.464,00 lei, finanțat din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat.
Planul-cadru național pentru controlul hepatitele virale urmărește crearea unui cadru de intervenție bazat pe dovezi pentru un răspuns cuprinzător și sistematic al sectorului de sănătate la hepatitele virale, luând în considerare contextul, nevoile și prioritățile naționale.
Platforma este dezvoltată în cadrul unui proiect cu o valoare totală de 45.042.464,00 lei, finanțat din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat.
Planul-cadru național pentru controlul hepatitele virale urmărește crearea unui cadru de intervenție bazat pe dovezi pentru un răspuns cuprinzător și sistematic al sectorului de sănătate la hepatitele virale, luând în considerare contextul, nevoile și prioritățile naționale.
CivilNet este o reţea a asociaţiilor de pacienţi şi a partenerilor sociali din România, care își propune să contribuie activ la procesul de monitorizare şi evaluare a politicilor publice din domeniul sănătăţii şi cel al protecţiei sociale, devenind o voce colectivă şi influentă a societăţii civile în relaţia cu autorităţile centrale şi locale.
Rețeaua este dezvoltată în cadrul proiectului „O societate civilă implicată în sistemul de sănătate și protecție socială”, implementat în perioada 2 Aprilie 2018-1 August 2019 derulat de Federația UNOPA. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.
Misiunea reţelei CivilNet
Misiunea reţelei este să contribuie activ la procesul de monitorizare şi evaluare a politicilor publice din domeniul sănătăţii şi cel al protecţiei sociale, devenind o voce colectivă şi influentă a societăţii civile în relaţia cu autorităţile centrale şi locale.
Obiectivele reţelei
Prin perspectivă misiunii sale, CivilNet urmărește următoarele obiective:
- Să faciliteze accesul la instrumente de formare şi capacitare a organizaţiilor societăţii civile în domeniul politicilor publice, advocacy şi comunicare publică
- Să monitorizeze şi să evalueze politicilor publice din sănătate şi protecţie socială şi să sesizeza nevoile de schimbare
- Să creeze un context de dezbatere pentru organizaţiile societăţii civile (asociaţii de pacienţi şi parteneri sociali) pentru elaborarea şi propunerea de alternative la politicile publice propuse de autorităţile publice
- Să devină o platformă de dialog, colaborare şi strategii de advocacy în vederea asigurării succesului propunerilor alternative la politicile publice analizate
În România domeniile sănătăţii şi protecţiei sociale se împletesc, cu impact puternic unul asupra celuilalt. Ţara noastră prezintă un profil epidemiologic mai defavorabil decât media la nivel european. Totodată, conform Strategiei naţionale privind incluziunea socială şi reducerea sărăciei pentru perioada 2015-2020, România îşi propune să devină o ţară în care nevoile elementare ale tuturor cetăţenilor să fie satisfăcute.
Pentru realizarea obiectivelor propuse la nivel naţional şi asumate la nivel European din domeniul sănătăţii / protecţiei sociale, considerăm foarte importantă implicarea societăţii civile în realizarea politicilor publice.
Lipsa consultării dintre autorităţile centrale şi locale şi asociaţiile de pacienţi poate conduce la situaţii când măsurile propuse sunt doar parţiale, fără o coerenţă faţă de contextual general al vieţii unui pacient, provocând astfel rezistenţă şi opoziţia pacienţilor, dar şi a organizaţiilor de pacienţi în faţa unor politici şi programe din domeniul sănătăţii şi al protecţiei sociale.
De ce o reţea a societăţii civile în domeniul politicilor publice?
Nevoia unei reţele a asociaţiilor de pacienţi şi a partenerilor sociali se bazează pe mai multe aspecte:
- Se estimează că sunt astăzi peste 300 asociaţii de pacienţi în România. În multe cazuri, persoanele implicate în conducerea asociaţiilor de pacienţi nu au formare specifică, ci sunt doar pacienţi cu intiativă. Formarea unei reţele care să faciliteze dezvoltarea de programe de formare şi îmbunătăţirea nivelului de competenţe în ceea ce priveşte elaborarea de politici publice, advocacy şi comunicare publică se dovedeşte astfel oportună.
- Apărarea drepturilor şi intereselor pacienţilor reprezintă scopul constituirii acestor organzizatii, iar coalizarea pentru o mai bună monitorizare şi evaluare a politicilor publice care le va afecta viaţa creşte şansele pentru atingerea scopului pentru care s-au constituit.
- Creşterea colaborării între autorităţi şi asociaţiile de pacienţi ar creşte eficienţa politicilor publice şi ar aduce un beneficiu major situaţiei pacienţilor din România
- Crearea unui context care să faciliteze colaborarea între organizaţii pentru propunerea de alternative la politicile publice ale autorităţilor în domeniul sănătăţii şi al protecţiei sociale.
Rețeaua este dezvoltată în cadrul proiectului „O societate civilă implicată în sistemul de sănătate și protecție socială”, implementat în perioada 2 Aprilie 2018-1 August 2019 derulat de Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA). Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.
Proiectul „O societate civilă implicată în sistemul de sănătate şi protecţie socială” are ca scop principal creşterea capacităţii societăţii civile din România de a promova politici publice în sistemul de sănătate şi al protecţiei sociale.
Contextul proiectului:
Conform Strategiei Nationale de Sănătate 2014-2020, România are un profil de sănătate specific țărilor dezvoltate în sensul poverii relativ mari prin boli cronice, dar profilul epidemiologic al bolilor cronice este mai defavorabil decât în UE27. Dat fiind povara mai mare în România prin anumite boli transmisibile (ex. TBC, hepatita virala B și C, prevalenta mostenită a HIV/SIDA) se poate vorbi de fapt despre o dublă povara a bolii în populația natională.
Indexul European al Consumatorului de Sănătate (EHCI) plasează în mod consecvent România pe ultimul / penultimul loc din Europa, înregistrând în același timp o scadere continuă a scorului de la peste 600 puncte în 2006 la 475 în prezent (fata de 870 scorul maxim inregistrat de sistemul de sănătate olandez).
Românii sunt printre europenii cu cea mai proastă perceptie asupra stării lor de sănătate (Living Conditions în the European Union) și în comparatie cu media UE de 3,7 %, 10,4 % din români relatează că au avut nevoi medicale nesatisfacute din cauza costurilor, a distantei sau a timpului de asteptare
Problema abordată în cadrul proiectului este colaborarea scăzută între autorităţile din domeniul sănătăţii / protecţiei sociale şi organizaţiile de pacienţi, în construirea politicilor publice care privesc pacienţii. Acesta este motivul pentru care de cele mai multe ori s-a constatat rezistența şi opoziţia pacienţilor, dar şi a organizaţiilor de pacienţi în faţa unor politici şi programe din domeniul sănătăţii şi al protecţiei sociale, construite arbitrar, fără consultarea asociaţiilor de pacienţi, a societăţii civile, care în unele cazuri sunt total lipsite de coerență în raport cu nevoile pacienţilor, iar în alte cazuri răspund doar parţial nevoilor pacienților.
Pe plan internaţional, asociaţiile de pacienţi sunt recunoscute ca fiind resurse importante în stabilirea politicilor publice ale autorităţilor responsabile pentru sistemul de sănătate / protecţie socială.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
1. Pe perioada proiectului minim 40 de asociații de pacienți și parteneri sociali și-au dezvoltat competente în aria formularii și promovarii de propuneri alternative la politicile publice, initiate de autorități, în domeniul sănătății și al protecției sociale.
2. Pe perioada proiectului a fost operationalizata o rețea de asociații de pacienți și parteneri sociali care monitorizează politicile publice inițiate de autorități în domeniul sănătății și al protecției sociale, în direcția evaluarii și elaborarii de propuneri alternative
3. Pe perioada proiectului minim 10 asociații de pacienți și parteneri sociali au fost sprijiniti pentru elaborarea de propuneri alternative politicilor publice initiate de autorități în sensul rezolvarii de probleme specifice domeniului lor de activitate.
Rezultatele așteptate ale proiectului sunt:
1. Personalul de la nivelul a 40 de asociaţii de pacienţi şi parteneri sociali a fost instruit în domeniile „Elaborarea politicilor publice” şi „Advocacy şi comunicare publică”.
2. O reţea de organizaţii neguvernamentale şi parteneri sociali operaţionalizată pentru a monitoriza politicile publice iniţiate de autorităţi în domeniul sănătăţii şi al protecţiei sociale, în direcţia evaluării şi elaborării de propuneri alternative.
3. Un raport de monitorizare a politicilor publice în domeniul sănătăţii şi cel al protecţiei sociale înaintat semestrial către ministerele şi instituţiile interesate.
4. 10 Politici publice alternative în domeniul sănătăţii şi al protecţiei sociale propuse dintre care 1 politică publică în domeniul sănătăţii şi al protecţiei sociale alternativă la politicile publice în domeniul sănătăţii şi al protecţiei sociale, acceptată.
Valoarea totală a proiectului este de 997.688,00 lei, din care valoare nerambursabilă din FSE 821.139,01 lei, valoare nerambursabilă din bugetul național 156.595,26 lei și cofinantare UNOPA 19.953,73 lei. Proiectul este implementat în perioada 2 Aprilie 2018-1 August 2019. Codul MySMIS al proiectului este 109810.
Mai multe despre proiect și noutăți din implementare se pot afla accesând link-ul: https://unopa.ro/category/proiecte/proiecte-cofinantat-din-fse-prin-poca-2014-2020/
Din reţea poate face parte:
- orice asociaţie de pacienţi indiferent de patologia pe care o vizează
- orice organizaţie nonguvernamentală care desfăşoară activităţi în domeniul sănătăţii sau protecţiei sociale.
- parteneri sociali (patronate şi sindicate) din domeniul medical şi al protecţiei sociale
Angajamentul în reţeaua CivilNet este unul organizaţional. În mod ideal, fiecare organizaţie va implica în reţea 2 persoane. Cel puţin o persoană din cele desemnate pentru a se implica în reţea va fi reprezentant strategic la nivel de organizaţie (preşedinte/director executiv/ angajat al organizaţiei /lider sau membru al echipei sindicale).
Adeziunea la reţea se poate face completând formularul de aici
Acesta poate fi preşedinte / director executiv / angajat al organizaţiei / lider sau membru al echipei sindicale.
Acesta poate fi un voluntar activ, angajat al organizaţiei / lider sau membru al echipei sindicale sau orice altă persoana din cadrul organizaţiei.
În conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulaţie a acestor date (RGDP), UNOPA vă informează că:
Membrii reţelei vor avea acces la următoarele activităţi:
- participare la curs de instruire în domeniul formulării de politici publice - Mai 2018 - Ianuarie 2019
- participare la curs de instruire în advocacy şi comunicare publică - Septembrie 2018 - Mai 2019
- program de sprijin pentru elaborarea de propuneri altenative politicilor publice în domeniul sănătăţii şi protecţiei sociale - Octombrie 2018 - Iulie 2019
- participare la dezbateri regionale pe tema politicilor publice din domeniul sănătăţii şi protecţiei sociale - Septembrie 2018 - Aprilie 2019
- acces la resurse online din domeniul politicilor publice, advocacy şi comunicare publică – Noiembrie 2018 – August 2019
Cine poate face parte din reţeaua CivilNet?
Din reţea poate face parte:
- orice asociaţie de pacienţi indiferent de patologia pe care o vizează
- orice organizaţie nonguvernamentală care desfăşoară activităţi în domeniul sănătăţii sau protecţiei sociale.
- parteneri sociali (patronate şi sindicate) din domeniul medical şi al protecţiei sociale
Angajamentul în reţeaua CivilNet este unul organizaţional. În mod ideal, fiecare organizaţie va implica în reţea 2 persoane. Cel puţin o persoană din cele desemnate pentru a se implica în reţea va fi reprezentant strategic la nivel de organizaţie (preşedinte/director executiv/ angajat al organizaţiei /lider sau membru al echipei sindicale).
Adeziunea la reţea se poate face completând formularul de aici
- Veţi avea oportunitatea de a contribui la monitorizarea politicilor publice din sănătate şi protecţie socială cu impact asupra dvs şi organizaţiei dvs
- Veţi avea şansa să vă conectaţi cu alte organizaţii care derulează activităţi în aceleaşi domenii şi să vă construiţi o perspective şi iniţiative commune
- Veţi intra într-o reţea care încurajează învăţarea de la egal la egal şi schimbul de practice şi experienţe
- Veţi dezvolta şi dobândi competenţe în domeniilor politicilor publice, advocacy şi comunicare publică
- Veţi beneficia de consultanţă şi sprijin din partea unui specialist pentru elaborare de propuneri de politici publice
- Vom oferi recunoaştere publică a contribuţiilor personale şi organizaţionale în elaborarea de politici publice în cadrul reţelei, în mass media, social media, precum şi sectorul ONG
Vechea Parola: | |
O noua parolă: | |
Reintroduceți parola: |
Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA)
Adresa: Strada Stefan Greceanu, nr. 7, etaj 1, ap. 2, sector 2, Bucuresti
Tel/fax: 021 319 93 29
GSM: 0735 853 569
E-mail: unopa@unopa.ro
Daca doriți să ne transmiteți informații, sugestii sau observatii, vă rugăm să ne contactați telefonic, prin email ori formular online. Vă mulțumim anticipat!
Numele *
Adresa de email *
Subiectul
Mesaj *
Termeni și Conditii de utilizare ale site-ului civilnet.unopa.ro
Site-ul www.unopa.ro este proprietatea Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), cu sediul în Strada Pericle Gheorghiu, nr.15, sector 5, București, punct de lucru: Strada Stefan Greceanu, nr. 7, etaj 1, ap. 2, sector 2, Bucuresti, inregistrata la Judecatoria Giurgiu în baza Hotararii Judecatoresti nr. S.C.23 din data de 27.06.2000, cod fiscal 13164560 și poate fi contactata pe adresa de e-mail: unopa@unopa.ro.
Pe parcursul acestor termeni și conditii ne vom referi la site prin sintagma “unopa.ro”.
Accesul și utilizarea site-ului se face sub incidenta acestor reguli, în termenii și condițiile de mai jos precum și cu respectarea legislatiei în vigoare. Utilizarea site-ului ca și vizitator presupune implicit ca ati citit, inteles și acceptat integral termenii și condițiile de utilizare a site-ului, cu toate consecintele care decurg din acceptarea acestora.
Site-ul unopa.ro este proprietatea UNOPA și se supune legilor din România.
UNOPA isi rezerva dreptul de a modifica, revizui, completa aceste reguli, fara notificarea prealabila a utilizatorilor, în orice moment. Orice modificare va fi facuta publica în aceasta pagina și va intra efectiv în vigoare din momentul publicarii ei pe site. Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii și condițiile pentru utilizarea serviciilor pentru a le putea consulta în orice moment.
DEFINIŢII
În cuprinsul prezentului document următorii termeni se traduc astfel:
– site: portalul aparţinând şi fiind administrat de UNOPA, care se află la adresa www.unopa.ro, prin intermediul căruia utilizatorul are acces la informaţii privind activitatea UNOPA.
– conţinutul site-ului: orice material, orice informaţie, publicate pe site sub orice formă – text, fotografii, grafică, audio, video;
– utilizator/vizitator: persoana care accesează site-ul, în scopuri private sau profesionale şi care a acceptat termenii şi condiţiile de utilizare ale prezentului site;
– utilizare abuzivă: utilizarea site-ului într-un mod contrar practicii în domeniu, a reglementărilor şi legislaţiei în vigoare sau în orice alt mod care poate aduce prejudicii UNOPA.
Site-ul unopa.ro oferă informații despre HIV/SIDA, viața cu această afecțiune, prevenirea transmiterii HIV, informații despre testare, drepturile persoanelor seropozitive, proiectele și activitațile UNOPA.
Scopul permis pentru utilizarea site-ului este obtinerea de informații și accesul la serviciile oferite prin intermediul acestuia, abonarea la serviciul de newsletter al organizatiei, contactarea organizației. Orice utilizare în alte scopuri decat acesta nu este permisa. Pentru a obtine acces la site și la serviciile și informațiile puse la dispozitie prin intermediul acestuia trebuie sa obtineti acces la World Wide Web, direct sau cu ajutorul altor dispozitive prin care se pot accesa servicii Internet, platind orice taxa asociata cu acest acces. In plus, trebuie sa aveti la dispozitie tot echipamentul necesar pentru a realiza aceasta conexiune la World Wide Web, inclusiv un computer și un modem sau alt echipament de acces. UNOPA.ro nu isi asuma responsabilitatea pentru securitatea acestui site sau a liniei dvs. de comunicare cu acesta. Prin termenul „vizitator” al site-ului se intelege orice persoana fizica sau juridica care va accesa site-ul.
UNOPA îşi rezervă dreptul de a remedia în orice modalitate permisă de lege orice violare a acestor termeni şi condiţii, inclusiv violarea drepturilor UNOPA referitoare la sigla şi logo-ul organizaţiei şi a drepturilor de autor referitoare la conţinutul site-ului.
Site-ul unopa.ro este pus la dispoziţia utilizatorilor pentru a fi folosit numai în interes personal sau profesional şi în scop educaţional.
Conţinutul site-ului unopa.ro este selectat după criteriile organizaţiei şi la libera alegere a acesteia.
UNOPA nu răspunde pentru consecinţele, inclusiv financiare, ce decurg din utilizarea site-ului, inclusiv folosirea necorespunzătoare, improprie sau frauduloasă a acestuia.
UNOPA nu garantează şi nu îşi asumă responsabilitatea pentru orice contaminare cu viruşi sau orice altă contaminare care are proprietăţi distructive. UNOPA nu garantează pentru nicio necontaminare în acest sens. Nicio transmisiune pe internet nu este 100% sigură, de aceea orice informaţie transmisă prin e-mail implică riscul utilizatorului.
Termenii şi condiţiile referitoare la acest site sunt guvernate de legea română. Orice litigii decurgând din utilizarea site-ului sau în legătură cu acesta vor fi vor fi supuse spre rezolvare instanţelor judecătoreşti din România.
Continutul site-ului este proprietatea UNOPA și a partenerilor care vor fi citati ca sursa de continut și nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al organizatiei. In cazul în care doriti sa preluati orice tip de continut de pe site-ul unopa.ro, ne puteti contacta pe adresa unopa@unopa.ro.
Numele şi logo-ul UNOPA
Numele şi logo-ul UNOPA sunt proprietatea exclusivă a UNOPA. Acestea nu pot fi copiate sau reproduse fără permisiunea scrisă UNOPA.
Drepturi de proprietate intelectuală
Conţinutul site-ului unopa.ro este protejat de Legea 8/ 1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe.
Toate materialele integrate în acest site sunt proprietatea intelectuală a UNOPA. Aceste materiale pot fi copiate sau reproduse numai cu menţionarea sursei (UNOPA). Utilizarea fotografiilor este permisă numai cu acordul scris prealabil al UNOPA.
Unopa.ro isi rezerva dreptul de a modifica sau de a adauga noi reguli și restrictii în ceea ce priveste continutul site-ului, în orice moment.
Unopa.ro isi rezerva dreptul de a modifica sau actualiza orice serviciu sau drept de utilizare al oricarui serviciu, în orice moment fara un anunt prealabil.
Utilizatorii nu vor modifica nici o parte din acest site în afara de ceea ce este necesar pentru utilizarea corespunzatoare a site-ului cu scopul în care a fost creat. Astfel, în zonele din site care permit adaugarea continutului de catre vizitatori, acestia vor introduce / incarca pe site continut care respecta strict formatul și dimensiunile indicate în respectiva rubrica.
In cazul în care identificati materiale care lezeaza drepturile de autor sau pe care le considerati indecente, ilegale sau imorale, va rugam sa trimiteti un email la adresa unopa@unopa.ro.
Sunteti de acord sa nu folositi serviciile puse la dispozitie de site-ul unopa.ro pentru a:
Violarea oricarei dintre aceste reguli atrage dupa sine raspunderea civila sau penala. UNOPA va coopera cu autoritatile pentru prevenirea sau impiedicarea unor astfel de incalcari și pentru a investiga faptele care implica asemenea incalcari.
UNOPA.ro isi rezerva dreptul de a modifica sau de a intrerupe, temporar sau permanent, partial sau în totalitate, serviciile puse la dispozitia vizitatorilor prin intermediul acestui site, fara o notificare prealabila. Unopa.ro nu este raspunzator fata de utilizatori, orice terta persoana fizica sau juridica sau institutie pentru modificarea, suspendarea sau intreruperea serviciilor disponibile prin intermediul site-ului pentru motive care nu-i pot fi imputate. Unopa.ro poate schimba în orice moment continutul și condițiile de folosire a site-ului. Noile conditii devin valabile în momentul în care au fost facute publice prin afisare pe acest site.
6. Absolvirea de raspundere
Acceptand sa utilizati acest site, declarati în mod expres și implicit ca intelegeti și ca sunteti de acord cu urmatoarele:
UNOPA nu va fi raspunzatoare pentru niciun fel de pagube directe, indirecte, accidentale, speciale, inclusiv, dar nu limitat la, pagube pentru pierderi de profit, bunavointa, posibilitatii de folosire, date sau alte pierderi intangibile sau incomensurabile (chiar daca UNOPA a fost informata anterior de posibilitatea aparitiei unor asemenea pierderi), rezultand din:
Pentru sectiunile site-ului care pot cuprinde opinii ale cititorilor, raspunderea asupra continutului opiniilor revine în intregime autorilor acestora. UNOPA.ro isi rezerva dreptul de sterge de pe site acele opinii care contravin termenilor și conditiilor de utilizare a site-ului sau pe care le considera daunatoare, sub orice forma, propriei imagini, partenerilor sau tertilor.
Acest site este oferit în aceasta forma fara alte garantii. UNOPA nu este și nu poate fi responsabila pentru nepotriviri, indisponibilitati sau alte defecte ale acestui site sau ale continutului sau.
UNOPA este inscrisa în Registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub numarul 22992.
UNOPA se obliga sa pastreze confidentialitatea datelor personale colectate care decurg sau în legatura cu actualii termeni și conditii, conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulatie a acestor date, prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE, adoptat de Parlamentul European şi Consiliu în data de 27 aprilie 2016.
UNOPA se obliga sa nu faca publica adresa de e-mail a vizitatorilor care aleg să o comunice și sa nu o dezvaluie unei terte parti, daca aceasta nu se afla intre partenerii agreati în mod expres, în afara cazului în care acest lucru este necesar pentru a respecta legea si/sau procedurile judiciare.
UNOPA nu raspunde de atacurile avand ca scop furtul sau vandalismul și care ar putea conduce la dezvaluirea sau compromiterea datelor.
UNOPA nu isi asuma niciun fel de responsabilitate pentru situatiile în care utilizatorul isi publica adresa sau orice alte date personale, din proprie initiativa, intr-un mesaj public, pe oricare dintre paginile site-ului.
Site-ul foloseste “cookies” pentru a identifica utilizatorii. Acestea nu contin niciun fel de date personale ale utilizatorului și nu prezinta risc în cazul în care sunt interceptate de terte parti. Daca browser-ul este configurat sa nu le accepte, anumite pagini pot sa nu functioneze partial sau în totalitate.
Pe site pot fi prezente reclame si/sau legaturi catre pagini ale unor terte parti, inclusiv parteneri, furnizori de publicitate sau sponsori. informațiile furnizate unor pagini externe nu se afla sub controlul UNOPA și orice publicare a unor date personale pe alte pagini de pe Internet se face pe propriul risc.
Pentru mai multe detalii despre politica de confidentialitate a datelor, va rugam sa consultati și sectiunea Politica de confidențialitate.
Ultima actualizare: mai 2018
I.Informații generale
Confidențialitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal reprezintă una dintre preocupările principale ale Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), cu sediul în Strada Pericle Gheorghiu, nr.15, sector 5, București, punct de lucru: Strada Stefan Greceanu, nr. 7, etaj 1, ap. 2, sector 2, Bucuresti, în calitate de operator de date.
Acest document are rolul de a vă informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în contextul utilizării paginii de internet www.unopa.ro. („Site-ul”)
II.Categoriile de date cu caracter personal prelucrate
Dacă sunteți vizitator al Site-ului, UNOPA va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal pe care le furnizați în mod direct în contextul utilizării Site-ului, cum ar fi datele pe care le furnizați în cadrul secțiunii de contact / comentarii / newsletter, în măsura în care ne contactați în acest fel.
III. Scopurile și temeiurile de prelucrării
III.1. Dacă sunteți vizitator al Site-ului, UNOPA prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:
Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop are la bază acordul încheiat între dumneavoastră și UNOPA, definit în cuprinsul Termenelor și Condițiilor . Furnizarea datelor dumneavoastră cu caracter personal este necesară pentru executarea acestui acord. Refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea derulării raporturilor dintre dumneavoastră și UNOPA.
Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, dacă alegeți să-l furnizați.
Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin completarea și bifarea căsuței corespunzătoare din formularul pentru abonarea la newsletter disponibil pe Site. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicări comerciale puteți folosi opţiunea de la finalul fiecărui e-mail/ sms conţinând comunicări comerciale.
Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al UNOPA de a îmbunătății permanent experiența clienților pe Site. Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.
Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.
Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al UNOPA de a asigura funcționarea corectă a Site-ului, precum și pentru a îmbunătății permanent experiența vizitatorilor Site-ului, inclusiv prin soluționarea diferitelor comentarii, întrebări sau reclamații.
Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.
IV. Durata pentru care vă prelucrăm datele
Ca principiu, UNOPA va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal atât cât este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare menționate mai sus.
Dacă vă retrageți consimțământul pentru prelucrarea datelor în scop de comunicare, UNOPA va înceta prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în acest scop, fără însă a afecta prelucrările desfășurate de UNOPA pe baza consimțământului exprimat de către dumneavoastră înainte de retragerea acestuia.
V. Dezvăluirea datelor cu caracter personal
Pentru îndeplinirea scopurilor de prelucrare, UNOPA poate dezvălui datele dumneavoastră către parteneri, către terțe persoane sau entități care sprijină UNOPA în desfășurarea activității prin intermediul Site-ului (de exemplu firme de curierat, furnizori de servicii IT), ori către autoritățile publice centrale/locale, în următoarele cazuri exemplificativ enumerate:
VI. Transferul datelor cu caracter personal
Datele cu caracter personal furnizate către UNOPA nu vor fi transferate în afara României, sau către state din Uniunea Europeană. În situații particulare, utilizatorii vor fi informați în mod express și acest lucru se va realiza doar pe baza unui consimțământ informat.
VII. Drepturile de care beneficiați
În condițiile prevăzute de legislația în materia prelucrării datelor cu caracter personal, în calitate de persoane vizate, beneficiați de următoarele drepturi:
Este posibil ca, în urma solicitării de ștergere a datelor, UNOPA să anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) și să continue în aceste condiții prelucrarea pentru scopuri statistice;
Pentru orice întrebări suplimentare cu privire la modul în care datele cu caracter personal sunt prelucrate și pentru a vă exercita drepturile menționate mai sus, vă rugăm să vă adresați la adresa de email: unopa@unopa.ro.
Această pagină de internet folosește fișiere de tip cookie. Pentru mai multe informații cu privire la modul în care se folosesc aceste fișiere, vă rugăm să accesați următorul link.
Ultima actualizare: mai 2018
Prezenta Politică privind fișierele cookies se aplică tuturor utilizatorilor paginii de internet unopa.ro. Informațiile prezentate în continuare au ca scop informarea utilizatorilor acestei pagini de internet cu privire la plasarea, utilizarea și administrarea cookie-urilor de către UNOPA în contextul navigării utilizatorilor pe această pagină de internet.
Folosim termenul „cookie”-uri pentru a ne referi la modulele cookie și la tehnologiile similare prin intermediul cărora pot fi colectate informații în mod automat.
Un „Internet Cookie” (termen cunoscut și sub denumirea de „browser cookie” sau „HTTP cookie” ori „cookie”) reprezintă un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau pe alte echipamente ale unui utilizator prin intermediul cărora se accesează internetul.
Cookie-urile sunt instalate prin solicitarea emisă de un web-server către un browser (de ex.: Internet Explorer, Firefox, Chrome). Cookie-urile odată instalate au o durată de existență determinată, rămânând „pasive”, în sensul că nu conțin programe software, viruși sau spyware și nu vor accesa informațiile de pe hard driverul utilizatorului pe al cărui echipament au fost instalate.
Un cookie este format din două părți: numele cookie-ului; și conținutul sau valoarea cookie-ului.
Din punct de vedere tehnic, doar web-serverul care a trimis cookie-ul îl poate accesa din nou în momentul în care un utilizator se întoarce pe pagina de internet asociată web-serverului respectiv.
Cookie-urile sunt utilizate pentru a furniza utilizatorilor acestei pagini de internet o experiență mai bună de navigare și servicii adaptate nevoilor și interesului fiecărui utilizator în parte și anume pentru:
Pe baza feedback-ului transmis prin cookie-uri în legătură cu modul în care se utilizează această pagină de internet, UNOPA poate adopta măsuri pentru ca această pagină de internet să fie mai eficientă și mai accesibilă pentru utilizatori.
Astfel, utilizarea cookie-urilor permite memorarea anumitor setări/preferințe stabilite de către utilizatorii acestei pagini de internet, precum:
Durata de viață a cookie-urilor poate varia semnificativ, depinzând de scopul pentru care este plasat. Există următoarele categorii de cookie-uri care determină și durata de viață a acestora:
Anumite secțiuni de conținut de pe pagina de internet pot fi furnizate prin intermediul unor terți, adică nu de către UNOPA, caz în care aceste cookie-uri sunt denumite cookie-uri plasate de terți („third party cookie-uri”).
Terții furnizori ai cookie-urilor trebuie să respecte, de asemenea, regulile în materie de protecție a datelor și Politica de Confidențialitate [https://unopa.ro/politica-de-confidentialitate/] disponibilă pe această pagină de internet.
Aceste cookie-uri pot proveni de la urmatorii terți: Google Analytics, VE Interactive.
Prin utilizarea/vizitarea paginii de internet pot fi plasate următoarele cookie-uri:
Prin acest tip de cookie-uri sunt memorate preferințele utilizatorului acestei pagini de internet, astfel încât setarea din nou a preferințelor în cazul vizitării ulterioare a paginii de internet nu mai este necesară.
Aceste cookie-uri ne informează dacă un anumit utilizator al paginii de internet a mai vizitat/utilizat această pagină de internet anterior. Aceste cookie-uri sunt utilizate doar în scopuri statistice.
Aceste cookie-uri sunt utilizate de către un soft care stabilește țara de proveniență a utilizatorului paginii de internet. Vor fi primite aceleași reclame indiferent de limba selectată.
Cookie-urile păstrează informații într-un fișier text de mici dimensiuni care permit recunoașterea browserului. Această pagină de internet recunoaște browserul până când cookie-urile expiră sau sunt șterse.
În cazul în care utilizarea cookie-urilor nu este deranjantă iar calculatorul sau echipamentul tehnic utilizat pentru navigarea pe această pagină de internet este folosit doar de către dumneavoastră, pot fi setate termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare.
În cazul în care calculatorul sau echipamentul tehnic utilizat pentru navigarea pe această pagină de internet este folosit de mai multe persoane, poate fi luată în considerare setarea pentru ștergerea datelor individuale de navigare de fiecare dată când browserul este închis.
Dezactivarea și refuzul de a primi cookie-uri pot face această pagină de internet dificil de vizitat, fără să atrăgă totuși după sine limitări ale posibilităților de utilizare ale acesteia.
Utilizatorii își pot configura browserul să respingă fișierele cookie sau să fie acceptate cookie-uri de la o pagină de internet anume.
Toate browserele moderne oferă posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor. Aceste setări pot fi accesate, ca regulă, în secțiunea „opțiuni” sau în meniul de „preferințe” al browserului tău.
Totuși, refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă că nu veți mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va fi adaptată preferințelor și interesele dumneavoastră, evidențiate prin comportamentul de navigare.
Pentru a înțelege aceste setări, următoarele linkuri pot fi folositoare:
Pentru orice întrebări suplimentare cu privire la modul în sunt utilizate cookie-urile prin intermediul acestei pagini de internet, vă rugăm să vă adresați la: unopa@unopa.ro
Listă cu instituții publice/private relevante în domeniul politicilor publice
Ce presupune o audiere publică?
Scopul director al oricărei campanii vizează modificarea și schimbarea politicilor publice care astfel să inducă schimbări
Concepte, Definiții
Pentru a întelege mai bine ciclul politicilor publice este necesara împarțirea acestuia in mai multe stadii si substadii si examinarea acestora.
Resurse de interes public in formarea de politici alternative
Prin analiza factorilor interni se pot identifica punctele tari (Strength) şi punctele slabe (Weaknesses) ale comunităţii, iar analiza factorilor externi relevă oportunităţile (Opportunities) şi riscurile / ameninţările (Threats). Generarea acestui profil este cunoscută sub denumirea de ANALIZA SWOT. Analiza factorilor externi cuprinde şi o componentă denumită ANALIZA PEST, adică evaluarea acelor factori politici, economici, sociali şi tehnologici care pot afecta comunitatea.
Diversele teorii despre politicile publice, explicând modul în care funcţionează o societate umană, prezintă definiţii şi clasificări privind noţiunea de „actori” sau „actori sociali”.
Politicile publice s-au dezvoltat atât în ariile tradiţionale de intervenţie guvernamentală, cum ar fi politica externă, transporturile, educaţia, protecţia socială, respectul legii, reglementarea relaţiilor comerciale şi de muncă, relaţiile internaţionale, cât şi în domenii precum stabilitatea economică, protecţia mediului înconjurător, egalitatea de şanse, îngrijirea medicală, energia nucleară şi protecţia consumatorilor, până acum 20-30 de ani puţin reglementate.
Principalii paşi realizaţi în implementarea unui mod de formulare a politicilor publice în România.
Domeniul politicilor publice (cercetarea şi analiza în domeniu) cuprinde studiul deciziilor politico-administrative de alocare a diverselor forme de resurse (materiale, financiare, de know-how, simbolice).
“O societate civilă implicată în sistemul de sănătate şi protecţie socială” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020 şi îşi propune (Scopul proiectului) creşterea capacităţii societăţii civile din România de a promova politici publice în sistemul de sănătate şi al protecţiei sociale.
: Proiectul “O societate civilă implicată în sistemul de sănătate şi protecţie socială” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020 şi îşi propune (Scopul proiectului) creşterea capacităţii societăţii civile din România de a promova politici publice în sistemul de sănătate şi al protecţiei sociale.
Propunerea de politică publică alternativă realizată de Federația UNOPA împreună cu Asociația Distroficilor Musculari din România - Filiala Centrală
Propunerea de politică publică alternativă realizată de Federația UNOPA
Propunerea de politica publica alternativa realizata de catre Federatia UNOPA
Propunerea de politică publică alternativă realizată de Federația UNOPA și SOCIETATEA DE EDUCAŢIE CONTRACEPTIVĂ ŞI SEXUALĂ (SECS)
Propunerea de politica publica alternativa realizata de catre Federatia UNOPA
Propunerea de politică publică alternativă realizată de către Federația UNOPA împreună cu Asociația Copilul Meu-Inima Mea
Propunerea de politică publică alternativă realizată de Federația UNOPA
Propunerea de politică publică alternativă realizată de către Federația UNOPA
Propunerea de politica publica alternativa realizata de catre Federatia UNOPA
Propunerea de politica publica alternativa realizata de catre Federatia UNOPA
Propunerea de politica publica alternativa realizata de catre Federatia UNOPA
Speakeri/Moderatori: Iulian Petre (Director executiv UNOPA), Diana-Loreta Păun (Consilier de Stat – Departamentul Sănătate Publică), Cristina Siclovan (CNAS -consilierul superior Casa Națională de Sănătate)
Dezbatere regionala “Politicile publice din domeniul sanatatii si protectiei sociale” Regiunea de dezvoltare Sud Est
Dezbatere regionala “Politicile publice din domeniul sanatatii si protectiei sociale” Regiunea de dezvoltare Centru
Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) a desfășurat un curs în domeniul "advocacy și comunicare"
Dezbatere regionala “Politicile publice din domeniul sanatatii si protectiei sociale” Regiunea de dezvoltare Nord Est
Dezbatere regionala “Politicile publice din domeniul sanatatii si protectiei sociale” Regiunea de dezvoltare Vest
Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) a desfășurat un curs în domeniul "advocacy și comunicare"
Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) a desfășurat un curs în domeniul "advocacy și comunicare"
Dezbatere regionala “Politicile publice din domeniul sanatatii si protectiei sociale” Regiunea de dezvoltare Sud Muntenia
Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) a desfășurat un curs de instruire în domeniul politicilor publice
Dezbatere regionala “Politicile publice din domeniul sanatatii si protectiei sociale” Regiunea de dezvoltare Nord-Vest
Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) a desfășurat un curs de instruire în domeniul politicilor publice.
“Politicile publice din domeniul sanatatii si protectiei sociale” Regiunea de dezvoltare Sus-Vest Oltenia
Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) a desfășurat un curs de instruire în domeniul politicilor publice.
Acest website utilizează modul cookie! Pentru mai multe detalii accesați aici !
Sunteți de acord să reținem faptul că ați trecut pe aici cu ajutorul fișierelor cookies?
Conținutul acestui site web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene.
Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web.
Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020
Site realizat în cadrul proiectului O societate civilă implicată în sistemul de sănătate și protecție socială,
derulat de
Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), Codul SIPOCA: 257, Codul MySMIS: 109810
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro
Site-ul web al Programului Operațional Capacitate Administrativă http://www.poca.ro.